20553
Książka
W koszyku
Każdy zbieracz chciałby mieć pewność, że znalezione przez niego grzyby nadają się do jedzenia, że ich spożycie nie grozi żadnym niebezpieczeństwem. Najlepiej byłoby poznać jakiś szybki i prosty sposób pozwalający odróżnić grzyb jadalny od niejadalnego, a zwłaszcza trującego . Otóż trzeba wyraźnie powiedzieć, że nie ma takiego sposobu. Aby ustrzec się przed niebezpieczeństwem zatrucia, trzeba zbierać tylko rozpoznane grzyby. Nie wolno jeść żadnych grzybów surowych lub niedogotowanych. Muszą być one odpowiednio przyrządzone do spożycia, to znaczy dobrze ugotowane, uduszone lub usmażone. [Źródło:lubimyczytac.pl]
Status dostępności:
Filia w Zawadzie Książęcej
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 630 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej