20553
Book
In basket
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Oto przykłady zaczerpnięte z książki: - jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%; - jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc; - porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca; - pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%. Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności. – John Naisbitt, publicysta Wspaniała książka… prawdziwy majstersztyk. – Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN. [źródło: https://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,32821,Apteka-zywnosci-Nowe-i-niezwykle-odkrycia-lecznicz].
Availability:
Wypożyczalnia w Nędzy
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Filia w Zawadzie Książęcej
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 615 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Food pharmacy : dramatic new evidence that food is your best medicine, 1988
General note
Tytuł oryginału: "The food pharmacy : dramatic new evidence that food is your best medicine", 1988.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again