20623
Book
In basket
(Encyklopedia Sztuki Kulinarnej ; 2)
Kolejny tomik z serii "Encyklopedia sztuki kulinarnej" zawiera blisko 100 przepisów ilustrowanych zdjęciami potraw kuchni rosyjskiej. Pozycja nie tylko dla smakoszów - oprócz sposobu przyrządzania astrachańskiego kawioru czy pieczonych kuropatw, można tu znaleźć przepisy na słynne bliny, kwas chlebowy czy boeuf Strogonow. Autorzy opisują tradycyjne techniki kulinarne oraz historię potraw rosyjskiej kuchni, łączącej prostotę i fantazję tego kraju wielu kultur i surowego klimatu. [źrodło: https://merlin.pl/kuchnia-rosyjska-danuta-lebkowska-marek-lebkowski/1461544/].
Availability:
Wypożyczalnia w Nędzy
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again