20552
Book
In basket
Uczta dla podniebienia. Ciepłe i zimne, łagodne i pikantne, słodko-kwaśne... dają pole do popisu wyobraźni, poprawiają smak potraw, działają na wzmocnienie apetytu. Sosy są znane od stuleci w różnych regionach kuli ziemskiej. Obok walorów czysto smakowych mają i inne zastosowanie. Pozwalają na dłuższe przechowywanie potraw bądź działają leczniczo - zależnie od stosowanych przypraw. W książce znajdziemy wiele opisów działania niezbędnych dodatków, by powstał sos niepowtarzalny w smaku, konsystencji i charakterystyczny dla danej potrawy. Dzięki temu możemy też samodzielnie tworzyć własne sosy bądź korzystać z podanych przykładów. To jest pyszne! źródło opisu: KDC, 2001
Availability:
Wypożyczalnia w Nędzy
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: 100 würzige Saucen : Marinaden, Dressings, Salsas, 1999
General note
Na okładce podtytuł: marynaty, dressingi, salsy, specjały domowej kuchni.
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again