20811
Book
In basket
Bez marnowania : kuchnia zero waste / Anna Lena Lesz. - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2020. - 278, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Szczegóły Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej. Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej. [swiatksiazki.pl]
Availability:
Filia w Babicach
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Poradnik autorki bloga ZJEM CIĘ.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 278.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again