20472
Book
In basket
Przetwory i mrożonki : 165 przepisów / wybór i adaptacja tekstów Anna Reda. - Wydanie 1. - Warszawa : Prószyński Media, 2016. - 175, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Zamknięte w słoikach skarby lata poustawiane na półkach spiżarni kojarzą się z domem, dzieciństwem i tradycyjną babciną kuchnią. Słoiki z przetworami na zimę albo mrożonki, po które sięga się aż do lata, to świetny sposób na przechowywanie żywności zimą. Trudno sobie wyobrazić tradycyjną polską kuchnię bez kiszonej kapusty, nic nie zastąpi smaku i aromatu domowych konfitur, dżemów, kompotów, soków, sałatek, kiszonych ogórków czy marynowanych grzybów. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie musi być skomplikowane i czasochłonne, co więcej, przyrządzanie apetycznych zimowych przysmaków według tradycyjnych i nowych receptur może się okazać prawdziwą przyjemnością. W tej książce zachęcamy i podajemy przepisy na przetwory, które urozmaicą zimowe menu, a także pokazujemy, jak wykorzystać mrożonki i jak zamrażać żywność, aby nie traciła wartości smakowych i odżywczych.
Availability:
Filia w Babicach
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641.4 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again