20555
Book
In basket
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
Starzenie się jest naturalnym, fizjologicznym procesem zachodzącym w każdym organizmie. Wraz z upływem lat zmienia się przemiana materii i przyswajalność składników pokarmowych z pożywienia, co prowadzi do niedoborów, m.in. witamin i mikroelementów, a to z kolei jest przyczyną zwiększonego ryzyka rozwoju chorób układu krążenia i nowotworów. Odpowiednio dobrana dieta pozwala dostosować potrzeby energetyczne do wieku. Autorzy radzą, co jeść i jak zmodyfikować swoją dietę. Ich poradnik ma być pomocą dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i długo cieszyć się dobrą formą zarówno fizyczną, jak i psychiczną.[źródło:https://pzwl.pl/Zywienie-osob-w-wieku-starszym,4892792,p.html].
Availability:
Filia w Babicach
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 613.2 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. strony 160-161.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again