20518
Book
In basket
"Instytut śląski w Opolu, wytrwale służąc swojemu regionowi na różnych polach działalności (...) oddaje do rąk czytelników opracowanie o charakterze kulinarnym - Nową kuchnię śląską. Bo przecież z losami i rozwojem każdego regionu czy narodu, jego historią i tradycją ściśle związana jest jedna z najstarszych ze sztuk - sztuka kulinarna..." Książka zawiera przystępnie opracowane przepisy na tradycyjne potrawy kuchni śląskiej. Są wśród nich: przystawki, zupy, potrawy z mięsa, potrawy z ryb, ciasta, desery, przetwory, trunki domowe. Z poradnika dowiemy się; m.in., jak przygotować wspaniałe śląskie żury, rolady, karminadle i golonki oraz kluski śląskie, makówki i kołocze. [źródło: https://tezeusz.pl/slomczynska-otylia-red-nowa-kuchnia-slaska-2-624221].
Availability:
Wypożyczalnia w Nędzy
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again