20550
Book
In basket
Już przed 800 laty Hildegarda z Bingen wskazywała na to, że najlepszym lekarstwem jest jedzenie. Głównym punktem jej nauki o żywieniu jest orkisz, któremu przypisuje wybitne działanie lecznicze. Dotyczy to również dużej liczby warzyw, owoców, ziół i przypraw. Książka pokazuje, jak przyrządzić z nich smaczne i urozmaicone potrawy. Jej podstawą są ulubione przepisy pacjentów niemieckiej lecznicy św. Hildegardy.* wprowadzenie do sztuki leczniczej Hildegardy* wskazówki Hildegardy dotyczące naszych produktów żywnościowych* propozycje zrównoważonej diety [źródło: https://www.gandalf.com.pl/b/ksiazka-kucharska-sw-hildegardy/].
Availability:
Wypożyczalnia w Nędzy
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Filia w Zawadzie Książęcej
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Książka kucharska świętej Hildegardy.
Tytuł oryginalny: Hildegard-von-Bingen-Kochbuch : die besten Rezepte der Hildegard-Küche
General note
Tytuł oryginału: Das Hildegard-von-Bingen-Kochbuch : die besten Rezepte der Hildegard-Küche.
Bibliography, etc. note
Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again