20550
Książka
W koszyku
Już przed 800 laty Hildegarda z Bingen wskazywała na to, że najlepszym lekarstwem jest jedzenie. Głównym punktem jej nauki o żywieniu jest orkisz, któremu przypisuje wybitne działanie lecznicze. Dotyczy to również dużej liczby warzyw, owoców, ziół i przypraw. Książka pokazuje, jak przyrządzić z nich smaczne i urozmaicone potrawy. Jej podstawą są ulubione przepisy pacjentów niemieckiej lecznicy św. Hildegardy.* wprowadzenie do sztuki leczniczej Hildegardy* wskazówki Hildegardy dotyczące naszych produktów żywnościowych* propozycje zrównoważonej diety [źródło: https://www.gandalf.com.pl/b/ksiazka-kucharska-sw-hildegardy/].
Status dostępności:
Wypożyczalnia w Nędzy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Filia w Zawadzie Książęcej
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Książka kucharska świętej Hildegardy.
Tytuł oryginalny: Hildegard-von-Bingen-Kochbuch : die besten Rezepte der Hildegard-Küche
Uwaga ogólna
Tytuł oryginału: Das Hildegard-von-Bingen-Kochbuch : die besten Rezepte der Hildegard-Küche.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej